Kedves olvasók és barátok!
Hatalmas készülődésben vagytok a szilveszteri mulatságra? Ennél gyorsabb és pénztárcakímélőbb receptet nem is találhatnátok. Finom és kiadós, füstölt hússal is tökéletes!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Bő sós vízben főzzük puhára a tésztát. Hideg víz alatt hűtsük le, olajozzuk meg és kavarjuk meg alaposan. Rakjuk tálba a leszűrt lencsét, adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Pucoljuk meg a hagymát, a 3/4 részét szeleteljük vékony félszeletekre, a mosott petrezselyem felét vágjuk durvára és adjuk a lencséhez. Keverjük jól össze és adjuk hozzá a tésztához. A tetejére vágjuk össze a paradicsomot, a maradék petrezselymet és hagymát. Én keksszel díszítettem és nagyon ízlett is vele.
Tipp: Finom füstölt tarjával még igaizgalmasabb, vagy még több zöldséggel! Paprika, retek vagy zellerszár még különlegesebbé teszi.