Király garnéla pepperocinoval

Kedves olvasók és barátok!

Nem lehet kihagyni az olasz menüsorból a tenger értékes gyümölcseit sem! A peperoncino, egy lassan főzött, színes paprika egyveleg. Finom és paradicsomos! Nyarat idéző fenséges gyorsan elkészíthető étel. Mindenkinek sok sikert kívánok! Viva Italia! 🙂

Látogass el facebook oldalamra és lájkold ha tetszik, köszönöm. : https://www.facebook.com/gastrobertollini?ref=hl

Hozzávalók:

Pepperocíno:

Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat és adjuk, hozzá a hagymát majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsom konzervet és kakukkfű csokor felének leveleit, Lassú tűzön főzzük 30 percet, amikor elkészült szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.

Garnéla pácban:

Rakjuk turmix gépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperocinot és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le és rakjuk tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát és forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.

Tálalás: halmozzuk tányérra a pepperocinot és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.

Megjelent a Nők lapja Tél magazinban, egész télre tele olvasnivalóval! Fotó: Csibi Szilvia, styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert. Köszönöm szépen Vékási Andreának és Eszes Andreának.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »