Gesztenyekrémes piskótarolád

Kedves olvasók és barátok!

Gyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét! Szerettem tejszínhabbal, magában vagy eperrel a kertből. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam. Nagyon finom lett, merem ajánlani mindenkinek!

Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a weboldalára: http://www.juditdombovari.com/

Hozzávalók:

Töltelék:

Csoki bevonat:

Piskóta:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük össze. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot és verjük kemény habbá. Az összekevert sárgáját adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele, Adjuk hozzá a lisztet, dolgozzuk krémes tésztává és terítsük szét a sütőpapírral bélelt tepsiben.

Süssük 190 fokon 20 percet villanysütőben, légkeveréses funkción, 175 fokon 20 percet. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le az aljáról a másikat és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni és tölthetjük is!

Az elkészített krém háromnegyed részét osszuk el egyenletesen a kihűlt és kitekert piskótalapon. Tekerjük fel óvatosan, rakjuk tálra és öntsük rá a már langyosra hűlt olvasztott csokit. A maradék krémet habzsákba töltve a gesztenyés rolád tetejére csavart puffokat nyomunk. Ha nem szeretnénk díszíteni a roládot, akkor töltsük az egészet a piskótába.

Töltelék:

Hagyjuk kiolvadni a gesztenyepürét, majd törjük össze egy tálban, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Alaposan keverjük össze és kenhetjük a kihűlt piskótába.

Csokoládé bevonat:

Gőz felett olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg fényes nem lesz. Levéve a gőzről hűtsük langyosra és öntsük a roládra.

Fotó: Dombóvári Judit

Mindenkinek sok sikert kívánok!

Fotók: Dombóvári Judit

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »