Kedves olvasók és barátok!
A leves lételeme a mindennapjaimnak, sok kreativitást és odafigyelést igényel minden nap újat alkotni, vagy egy régit újjá és még tartalmasabbá varázsolni. Ez a gombás csirkeragu leves, egy napi leves volt a munkahelyemen és annyira jól sikerült, hogy veletek is szeretném most megosztani . A fotókat köszönöm Dombóvári Judit barátomnak, remélem sok remek ételfotókat készítünk még együtt.
Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a honlapjára: www.juditdombovari.com/
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
Pirítsuk meg a hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és pirítsuk 2-3 percet. A felkockázott zöldségeket a csirkéhez adva sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk 2 percet. Engedjük fel vízzel és forrás után közepes lángon, főzzük puhára a zöldségeket. A kevéske hab, ami majd a leves tetején képződik, távolítsuk el egy kanál vagy szűrő segítségével. Ízesítsük újra sóval és borssal, reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket, utánna közben készítsük el a habarást. A púpozott kanál lisztet simára keverjük a tejjel, hozzá adjuk a tejfölt és azzal is simára keverjük. A levesből merjünk a habaráshoz két merőkanál levest és keverjük jól össze, majd adjuk a leveshez és folyamatosan kevergetve forraljuk 1-2 percet. Tálaljuk és fogyasszuk egészséggel.