Csokis-müzlis keksz

Keksszel is indulhat a húsvét reggel, nincs más dolgunk csakn 30 percet tölteni a konyhában. Én a  cerbona müzlit választottam alapnak, de a ti kedvencetekkel is remekül fog sikerülni. Ropogós és ízletes, nem lehet majd abbahagyni!

Fotó és styling: Dombóvári Judit

 A csokis-müzlis keksz hozzávalók:

 A csokis.müzlis keksz elkészítés elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.

Belekeverjük a csokoládés müzli keveréket, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk a kekszek között 3-4 cm távolságot, mert sütés közben veszi fel a kerek kekszformát. Készíthetünk kisebb vagy nagyobb kekszeket. Én a nagyobb fajtákat készítettem most el. (Én most a nagyobb fajtákat készítettem el.) Sütés: 175 fokon 17 perc a sütő középső részében.

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/06/01/narancsos-csokis-keksz/

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/10/06/mandulas-es-pekandios-narancsos-keksz/

Húsvéti sütikosár 🙂

A keksz rövid története:

 Tudtátok, hogy a középkorban az angol pékek úgy készítettek kekszet, hogy a kisült kenyeret megédesítették és visszarakták a kemencébe, hogy megkeményedjen. A kereskedelem bővülésével, külföldről behozott magvakkal, szárított gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették a kekszeket és süteményeket. Kezdetben csak a gazdagok férhettek hozzá ezekhez a luxuscikkekhez, de az árak csökkenésével később egyre több ember élvezhette ízüket.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Keksz

Sok keksz receptet találtok még az oldalamon:

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/10/06/mandulas-es-pekandios-narancsos-keksz/

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/09/30/csokis-narancsos-keksz-dioval/

https://gastrobertollini.cafeblog.hu/2014/06/01/narancsos-csokis-keksz/

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »