Sütés nélküli Almás túrótorta

Amikor nincs időd piskótát sütni, lepd meg a családot és magad egy 30 perces Almás túrótortával! Hihetetlenül egyszerű és a gyümölcsöt olyanra változtathatod, amilyenre csak akarod. Kötényt fel és indulhat a nem sütés! 🙂

Találkozzunk a Nők lapja Psziché magazinban is!

Az almás túrótorta hozzávalói:

Töltelék:

Almás túrótorta elkészítése:

Rakjuk aprító robotgépbe a mandulát, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a vörös áfonyát és a mézet. Aprítsuk 3-4 percig, hogy az állaga ragacsos legyen, majd rakjuk át egy 24 cm-es kapcsos tortaformába. Kezünkkel terítsük szét a ragacsos morzsát és lapítsuk szét a forma méretére. Rakjuk hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

Rakjuk tálba a túrót és a mascarpone sajtot, keverjük alaposan össze. Majd ízesítsük a mézzel és a citrom reszelt héjával. Vegyük elő a kókuszos alappal kibélelt formát és rakjuk bele a túrós-mascarpone krémet, majd lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét.

Mossuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük vékony cikkekre. Áztassuk a szeleteket 5 percre hideg vízbe, amibe a citrom kifacsart levét is hozzá adjuk. Ezek után, csöpögtessük le a szeleteket és tetszés szerint rakjuk a tortánkra. Rakhatjuk belülről kifelé körben egymásra fektetve, vagy halmozhatjuk, vagy akár apró kockákra vágva is a tetejére rakhatjuk. Díszíthetjük mogyoróval és dióval. A tetejére csorgathatunk még mézet.

Kövess a facebookon, hogy gyorsan értesülj az új receptekről: https://www.facebook.com/gastrobertollini

Tovább a blogra »