GastRobertollini

Burgundi marharagu

Kedves olvasók és barátok!

Mi is készíthetünk igazi Francia marharagut! Fűszerektől illatozó, borral megbolondított porhanyósan omlós finom húst készíthetünk magunknak és szeretteinknek.

_gastrobertollini_

 

Hozzávalók:

  • (5-6 személyre):
  • 1,5 kg marha lábszár vagy lapocka
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • egy csokor petrezselyem,
  • 2 dl száraz vörösbor ( Burgundi)
  • 25 dkg húsos szalonna kockára vágva
  • 20 dkg gomba,
  • 3 szál újhagyma
  • 5 cl konyak
  • só,
  • bors
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd a hagymát vágjuk nagy kockákra, a répát szeleteljük 1 centi vastag szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel tetszés szerint és egy vastagfalú nagy lábasban süssük ki a zsírját. Majd öntsük föl a konyakkal, gyújtsuk meg és hagyjuk elpárologni az alkoholt.

Rakjuk bele a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet és babérlevelet. Pároljuk 4-5 percig és rakjuk bele az 1×1 centis kockára vágott marhahúst, kavarjuk meg alaposan és pároljuk fedő alatt 15 percet. Öntsük föl a vörösborral, majd forraljuk föl és adjuk hozzá a répát, és a felkarikázott póréhagymát. Keverjük meg és lassú tűzön lefedve pároljuk 1,5 órát, amíg a hús meg nem puhul.

Karikázzuk föl az újhagymát, a gombát vágjuk negyedekbe, a petrezselymet aprítsuk fel. Vajon pároljuk meg az újhagymát, rakjuk hozzá a gombát és a petrezselyemmel megszórva pároljuk 2 percet. Amikor a hús megpuhult, ízesítsük sóval és borssal. Lehúzva a tűzről keverjük bele a gombát a raguba és tálaljuk rizzsel vagy vajon párolt spagettivel.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Ninics Laura, Recept: rostás Róbert.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!