GastRobertollini

Magyaros pizza kolbásszal, lila hagymával és füstölt sajttal

Kedves olvasók és barátok!  A tegnapi pizza itáliai ihletésű volt, a mai pedig magyaros. Én a jászsági parasztkolbászt választottam feltétnek, mert nekem nagyon ízlik! Nem túl kemény, és kevésbé zsíros, lehet sütni és levesben is kiváló!  A pizzaalapot megkentem a fűszeres paradicsomszósszal. Jól megreszeltem sajttal és tejfölöztem, szeleteltem rá egy egész fej lila hagymát és… Tovább »

Pizza, prosciutto crudo sonkával és kékpenészes sajttal

 Kedves olvasók és barátok! Amikor barátokat várunk, és arról van szó, hogy meglepjük őket, a legegyszerűbb, ha pizzát sütünk. Itt van most ez a recept, ami olyan egyszerű és finom, hogy a barátok teljesen le lesznek nyűgözve! Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt 20 dkg  finomliszt 6 ek. olívaolaj 1 csapott tk. só… Tovább »

Cukkinis-kapros-túrós rétes

Kedves Olvasók és Barátok Íme a hét utolsó rétes receptje. Friss kaporral és pirított cukkinivel megálmodott sós finomság. Az elkészítésnél minden fázisról készítettem képet, hogy olyan legyen mint ha együtt készítettük volna. Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini 2 rúd réteshez:  HOZZÁVALÓK: 1 csomag rétes lap ( 8 db lap) 200 g 20 % tejföl 2 dkg… Tovább »

Htipiti fűszeres kenyérrel

A Hitipiti fetasajtból, sült kaliforniai paprikából készült Görög étel. Jól meg lehet bolondítani fokhagymával és még színesebbé tenni piros paprikával! 🙂 Az olívás kenyér csak extra finomság!  Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini      HOZZÁVALÓK: 2 db nagy piros kaliforniai paprika 1 teáskanál chili szósz (elhagyható) 250 g fetasajt 2 gerezd fokhagyma 6 evőkanál olívaolaj 1… Tovább »

Lazac újhagymás pesztóval és ratatouille-val

Kedves Olvasók Amikor megkívánnátok egy finom halat, itt egy recept! A lazacot vajban és olívaolajban sütöttem. Egy fél citrom levével és reszelt héjával hoztam ki az ízét és durvára őrölt fekete borssal és nagy szemű sóval ízesítettem. Amivel igazán összhangba hoztam az az újhagymás pesztó! Sok sikert mindenkinek. 🙂 Megtaláltok a facebook-on: https://www.facebook.com/gastrobertollini 2 Főre:… Tovább »

Mandulás-Köményes rozscipók és kiflik

  Kedves olvasók és barátok! Egészséges házi készítésű rozsos zsömle és kifli könnyen és gyorsan.  Hogy jól induljon a reggel és tényleg délig tartson a lendület. 🙂   HOZZÁVALÓK: 10 dkg rétesliszt 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 6 ek olívaolaj 1 csapott teáskanál só 2,5 dl langyos víz 1 tk köménymag 5 dkg mandula (20… Tovább »

Padlizsánkrém

Kedves olvasók és barátok! Úgy gondoltam ha már előző receptem is a padlizsánról szólt, most itt egy új recept a lila csodából. Már a boltban és a piacon is nagyon olcsó, készítsük hát el gyorsan és egyszerűen! 🙂 Részletes fotókat találsz a folyamatokról. A Rozscipók és kiflik receptjét megtalálod a blogomban. 🙂   Hozzávalók: 1 db… Tovább »

Mozzarellával töltött grillezett padlizsán táska

  Kedves Hölgyek és Urak !    Egy ízletes grill recepttel készültem Nektek. Friss, üde kipróbált nyáresti recept! Csak 4 alap hozzávalóból: padlizsán, mozzarella, bazsalikom levél és méz!   2 Főre: Hozzávalók: 2 db  kisebb padlizsán 1 csomag egész mozzarella 6 db bazsalikom levél 5 kanál olívaolaj 10 szem koktélparadicsom 2 evőkanál balzsamecet 1 teáskanál méz… Tovább »

Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban tagliatellével

Ez a tészta nagy kedvencemmé vált mikor a recepten dolgoztam. A fotózás előtti teszt főzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy ” kósza ” rokfort sajt darabot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé! A száraz fehérbor és rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet! 🙂 Mindenkinek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!