Burgundi marharagu

Kedves olvasók és barátok!

Mi is készíthetünk igazi Francia marharagut! Fűszerektől illatozó, borral megbolondított porhanyósan omlós finom húst készíthetünk magunknak és szeretteinknek.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd a hagymát vágjuk nagy kockákra, a répát szeleteljük 1 centi vastag szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel tetszés szerint és egy vastagfalú nagy lábasban süssük ki a zsírját. Majd öntsük föl a konyakkal, gyújtsuk meg és hagyjuk elpárologni az alkoholt.

Rakjuk bele a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet és babérlevelet. Pároljuk 4-5 percig és rakjuk bele az 1×1 centis kockára vágott marhahúst, kavarjuk meg alaposan és pároljuk fedő alatt 15 percet. Öntsük föl a vörösborral, majd forraljuk föl és adjuk hozzá a répát, és a felkarikázott póréhagymát. Keverjük meg és lassú tűzön lefedve pároljuk 1,5 órát, amíg a hús meg nem puhul.

Karikázzuk föl az újhagymát, a gombát vágjuk negyedekbe, a petrezselymet aprítsuk fel. Vajon pároljuk meg az újhagymát, rakjuk hozzá a gombát és a petrezselyemmel megszórva pároljuk 2 percet. Amikor a hús megpuhult, ízesítsük sóval és borssal. Lehúzva a tűzről keverjük bele a gombát a raguba és tálaljuk rizzsel vagy vajon párolt spagettivel.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Ninics Laura, Recept: rostás Róbert.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »